34

Asielzoekster sterft na uren op gang AZC

[Update] Ooggetuigen in EenVandaag: 'Zieke zwangere vrouw aan lot overgelaten'

De 42- jarige Somalische vrouw Zahara Bare is afgelopen zondagnacht overleden in asielzoekercentrum Leersum. Ze lag urenlang op een matras in de gang bij de balie zonder dat ze medische hulp kreeg.

De familie van Bare heeft bij de politie aangifte gedaan. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers wil lopende het onderzoek van het OM niet reageren, zo meldt EenVandaag. Wel zegt het Orgaan dat het beveiligingspersoneel die nacht gehandeld heeft volgens de regels en dat het overlijden van de bewoonster de organisatie diep heeft geraakt.

Update 18:00 Het lokale Nieuwsblad De Kaap heeft meer informatie:

De vrouw, begin dertig en moeder van drie kinderen, was zwanger. Bewoners van het AZC, die haar overlijden van dichtbij hebben meegemaakt, verwijten de medewerkers van het centrum nalatigheid. ,,Ze hebben haar aan haar lot overgelaten. Ze heeft zaterdagnacht urenlang op de gang gelegen zonder dat ze geholpen werd. Uiteindelijk is ze daar doodgegaan.”

Update 18:35 Zaterdagavond in Eenvandaag een gesprek met de mensen die bij het slachtoffer waren. Zij vertellen hoe het slachtoffer heel lang heeft moeten wachten op hulp. Uiteindelijk werd dat haar fataal.

Geef een reactie

Laatste reacties (34)