64

Asscher: Rutte kan zo weer voor PVV kiezen

Amsterdamse PvdA-wethouder: Stoere uitspraken Rutte over Europa zijn premier onwaardig

De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher vreest dat Mark Rutte alsnog opnieuw met het CDA en de PVV in zee gaat na de verkiezingen. “Het baart me zorgen dat het Rutte minder moeite kost om links uit te sluiten dan om de PVV uit te sluiten. Hij zegt dat hij nog het liefste door wil met het CDA en daar hoor ik op de achtergrond dan bij: met gedoogsteun van de PVV”, aldus Asscher in een interview met NU.nl.

In het interview met NU.nl noemt Asscher, door velen gezien als toekomstig leider van de PvdA, de uitspraken van Rutte in het Carrédebat ‘premier onwaardig’. In dat debat antwoordde Rutte ‘nee’ op de vraag of hij tot het uiterste zou gaan om de Eurozone bij elkaar te houden. “Iedereen weet dat hij de hoorn niet op de haak gooit als Merkel op 13 september belt”, stelt de Amsterdamse wethouder.

De afgelopen twee jaar hebben we gezien dat hij steeds iets anders vindt dan wat hij doet in Brussel. Ik heb het gevoel dat hij te veel luistert naar campagneadviseurs die zeggen: vertel geen onprettige waarheden.

Asscher sluit een eigen gang naar Den Haag niet uit als de PvdA na de verkiezingen gaat regeren. Wel zegt hij ‘het liefste’ zijn werk in Amsterdam te blijven doen en niet de ambitie te hebben om minister of staatssecretaris te worden.

Verder pleit hij er voor dat de politiek in de publieke sector meer kwaliteit moet afdwingen, in plaats van geld geven en vage afspraken maken, aldus NU.nl.

NU.nl: Asscher vreest nieuwe coalitie met PVV/hele interview

Foto-cc: Jos van Zetten

Handig! Al het nieuws over de verkiezingen op Joop Verkiezingsoverzicht.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (64)