Laatste update 11:00
36

Asscher wil de komende acht jaar de PvdA blijven leiden

Lodewijk Asscher is van plan om de komende acht jaar de PvdA te blijven leiden. Dat zegt hij tegen nieuwsradio BNR tijdens een partijbijeenkomst. De PvdA verloor tijdens de verkiezingen dit jaar een recordaantal zetels met hem als lijsttrekker. Asscher denkt dat dit komt omdat kiezers niet zagen dat hij ‘wel degelijk heeft geknokt’ met de VVD in de coalitie. Het gaat volgens de lijsttrekker om herkenbaarheid en geloofwaardigheid, iets waar de PvdA leider hard voor wil gaan werken.

Als oplossing om de PvdA weer aansprekender te maken voor kiezers, wil hij een klassiek sociaaldemocratisch geluid laten horen: ‘We moeten weer met een herkenbaar links verhaal komen, dan zullen mensen ons weer een kans willen geven. Uiteindelijk worden is Nederland gelukkiger als we leven in een solidair land waar je voor elkaar opkomt.’

Dat verhaal zal hij vooral vanaf de oppositiebanken vertellen, want de PvdA van Asscher is de komende jaren niet beschikbaar voor de coalitie. Als vierde partij aanschuiven bij de formatie tussen VVD, CDA en D66, mochten de onderhandelingen stuklopen, ziet hij in ieder geval niet zitten. ‘Het zou best kunnen dat ik dan een minderheidskabinet adviseer. Als vierde partij in een rechtse coalitie gaan zitten, ga ik denk ik niet uitproberen.’

Asscher wil de komende acht jaar door als lijsttrekker van de PvdA. ‘Ik wil laten zien dat ik er ben, ik stak mijn hand op toen het al niet goed ging. We hebben een lange weg te gaan. Maar ik ben ongelofelijk trots op wat de PvdA heeft betekent, maar ook op wat we kunnen betekenen. ’De partij gaat nu vol inzetten op de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Hij gelooft dat de PvdA daar goede resultaten kan behalen.

Het is juist belangrijk om te laten zien dat je verschil kunt maken in de lokale politiek en hoe belangrijk het is dat er dan een sterke PvdA is. Die opkomt voor betaalbare woningen, voor de kant van de werknemer. Ik denk dat dat hele belangrijke verkiezingen worden.

Luister hier het fragment terug.
Foto: CC Partij van de Arbeid

 

Geef een reactie

Laatste reacties (36)