Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Aswolk zorgt voor chaos in luchtvaart

  •  
15-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
ruttezml.JPG
Update 07:45 Luchtruim blijft nog dicht, trein populair … Britten sluiten luchtruim, Nederland volgt
Groot-Brittannië sluit donderdag om 13.00 uur haar luchtruim vanwege een grote aswolk. Die ontstond na een vulkaanuitbarsting op IJsland en trekt langzaam richting het zuiden.
Met de sluiting van het luchtruim gaan ook de Londense luchthavens Heathrow, Gatwick en Stansted dicht, zo meldt de NOS. Heathrow is het grootste vliegveld van Europa. Vanaf 13.00 uur worden alle vluchten geannuleerd. Het luchtruim blijft tot zeker 19.00 uur gesloten. Ook in Noorwegen, Zweden en Ierland zijn luchthavens dicht door de aswolk.
Ook het Nederlands luchtruim gaat vanmiddag dicht.
Update 07:45 Het is nog onduidelijk hoe lang het vliegverkeer stil blijft liggen, meldt de NOS. Zowel Transavia als KLM hebben alle vluchten geannuleerd. Eerstgenoemde zelfs tot 16:00 uur.
Veel reizigers kiezen nu voor de trein. De NS zet daarom extra treinen in naar onder meer Frankfurt, Parijs en Londen. Ook koningin Beatrix koos de trein om naar de 70ste verjaardag van de Deense koningin te gaan.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.