76

Australische dj’s in tranen om dood verpleegster Kate

Update 'Radiograp' met fataal gevolg ... Britse verpleegster pleegt zelfmoord na 'geintje' Australische dj's rond zwangere prinses

De twee Australische dj’s die een radiograp uithaalden met de verpleegster van Kate Middleton hebben in een interview hun spijt en medeleven betuigt. De verpleegster werd daags na hun grap dood aangetroffen. Ze zou zelfmoord hebben gepleegd. De dj’s barstten tijdens het interview in tranen uit.


Update

NOS:

De dj’s verschenen op tv met betraande gezichten. Ze zeiden dat ze gebroken en van de kaart zijn en dat ze dit niet hadden zien aankomen. Ze hopen dat het goed gaat met de familie van de vrouw.

Eerder
De twee Australische dj’s deden zich tegenover het Brits ziekenhuis waar prinses Kate was opgenomen vanwege haar zwangerschap voor als koningin Elizabeth en prins Charles. Ze werden omdat er geen receptioniste aanwezig was door een verpleegster doorverbonden met de afdeling waar de prinses verblijft. Britten spraken schande van de privacy-schending. De foute ‘grap’ krijgt nu een extra bittere nasmaak: de verpleegster die ten prooi viel aan het ‘komisch duo’ heeft zichzelf van het leven beroofd.

Het Australische telefoontje dat woensdag om half zes in de ochtend binnenkwam, bracht het Londense King Edward VII ziekenhuis, waar vaker koninklijke patiënten verblijven, in grote verlegenheid toen duidelijk werd dat de medische staf was bedrogen. Volgens het ziekenhuis zijn er geen maatregelen getroffen tegen het personeel dat slachtoffer werd van het dj-duo. Zie hier de uitgeschreven tekst van het gesprek.

Vandaag werd een van de betrokken verpleegsters thuis dood aangetroffen. Jacintha Saldanha werkte sinds vier jaar bij het ziekenhuis en had een uitstekende reputatie. Ze laat een man en twee kinderen achter. Het station heeft eerder deze week excuses aangeboden voor het telefoontje.

De Britse schandaalpers opende meteen na de mislukte grap de jacht op het bewuste Australische radiostation en ontdekte meer schandalen. Zo werd in hetzelfde programma eerder een ‘grap’ uitgehaald met een leugendetector. Een tienermeisje werd er zo toegebracht te bekennen dat ze op 12-jarige leeftijd verkracht was. 

Geef een reactie

Laatste reacties (76)