Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ayatollah negeert Facebookverbod

  •  
19-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Ayatollah300.jpg
Leiders beginnen het door te krijgen: het is meedoen of achterblijven 
Dat het negeren van social media anno 2012 een moeilijke taak is bleek al uit de deelname van de Paus aan Twitter. Maar nu blijkt ook de 73-jarige Iraanse ayatollah Khamenei naast Instagram en Twitter ook gebruik te maken van Facebook. Dat is opmerkelijk, want de dienst is voor Iraniërs verboden. Khamenei’s officiële website heeft de pagina nog niet officieel erkend, maar de conservatieve website Baztab bevestigt dat de pagina wordt beheerd door het kantoor van de religieuze leider.
Hoewel de Iraanse overheid er alles aan doet om de toegang tot social media te blokkeren, vinden veel burgers via ‘sluiproutes’ (proxy servers en VPN netwerken) hun weg naar de diensten. Momenteel wordt de toegang tot ruim vijf miljoen ‘vijandige’ websites geblokkeerd. Conservatieve religieuze leiders zijn doorgaans terughoudend bij het toestaan van gebruik van internet, omdat het de moraal geen goed zou doen.
Maar de opkomst van deze media lijkt onvermijdelijk, dat hebben nu ook leiders door: het is meedoen of achterblijven.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.