137

Banken weigeren pedofielenvoorman

Bank kan zich niet verenigen met standpunten van Martijn

De Rabobank weigert een rekening te openen voor Marthijn Uittenbogaard, voorman van pedofielenvereniging Martijn. De bank zei zich niet te kunnen verenigen met de standpunten die Uittenbogaard als vooraanstaand lid van de inmiddels verboden pedofielenvereniging uitdraagt.

Uittenbogaard zou ook door de ABN AMRO zijn geweigerd om een nieuwe rekening te openen. Hij kan nog wel gebruikmaken van zijn bestaande rekening bij ABN Amro, die hij opende voordat hij in de publiciteit trad. ABN Amro heeft geen officiële verklaring uitgebracht. Zelf is hij ervan overtuigd dat zijn seksuele voorkeur meespeelt. 

Ook Rabobank bevestigt geen zaken te willen doen met Uittenbogaard, maar wil niet expliciet zeggen wat daar de reden van is. ABN Amro wil om privacyredenen evenmin ingaan op de aantijging.

Uittenbogaard laat het er niet bij zitten. Hij heeft een klacht tegen de twee banken ingediend bij het Meldpunt Discriminatie. ‘Die klacht maakt geen schijn van kans’, zegt directeur Jessica Silversmith van het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam. Banken hebben het recht om cliënten om hun moverende redenen te weigeren.

In het geval van Uittenbogaard is er bovendien geen sprake van discriminatie, zegt Silversmith. Ze verwijst naar de wet: juridisch gezien kunnen pedofielen in Nederland niet worden gediscrimineerd. Uittenbogaard heeft nog geen reactie gehad van het Meldpunt. ‘Als ze mij dit straks officieel antwoorden, dien ik ook een klacht in tegen het Meldpunt Discriminatie wegens discriminatie.’

Volkskrant: Rabobank weigert pedofielenvoorman. Discriminatie?

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (137)