134

Bankrun!

De Franse oud-voetballer Éric Cantona roept burgers wereldwijd op hun geld op 7 december van hun bankrekeningen af te halen en zo het financiële systeem te doen instorten

Door de economische crisis moet er flink bezuinigd worden. ‘Overheden halen het geld bij de burgers, terwijl er in de bankensector, de veroorzakers van de crisis, nog steeds royale bonussen worden uitgekeerd.’ Cantona is het niet eens met die gang van zaken en vindt dat het tijd is voor de revolutie. Het demonstreren heeft niet gewerkt en dus is het tijd voor een nieuwe aanpak.

Cantona wil de stem van de burgers weer laten gelden. Hij roept op tot een revolutie, maar dan wel één zonder bloedvergieten en dagenlang demonstreren in de vrieskou. Als alle burgers voor of op 7 december al hun geld van hun rekening afhalen zal het gehele financiële systeem instorten. Simpel en effectief. Overheden hebben dan geen keus meer en worden zo gedwongen naar hun burgers te luisteren.

In België is er een soortgelijk initiatief opgezet door Géraldine Feuillien. Zij creëerde de website www.bankrun2010.com, waarop ze, in zes verschillende talen, mensen oproept hun geld van hun rekening te halen.

Op de Facebookpagina van Cantona geven 18.000 mensen aan bereid te zijn hun geld van rekening te halen. Volgens Feuillien heeft zij al 15.000 Belgen kunnen overtuigen. 

Le Figaro: La «révolution» d’Éric Cantona inquiète les banques

cc-foto: Zoli Erdos

Geef een reactie

Laatste reacties (134)