Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bankrun!

  •  
02-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
De Franse oud-voetballer Éric Cantona roept burgers wereldwijd op hun geld op 7 december van hun bankrekeningen af te halen en zo het financiële systeem te doen instorten
Door de economische crisis moet er flink bezuinigd worden. ‘Overheden halen het geld bij de burgers, terwijl er in de bankensector, de veroorzakers van de crisis, nog steeds royale bonussen worden uitgekeerd.’ Cantona is het niet eens met die gang van zaken en vindt dat het tijd is voor de revolutie. Het demonstreren heeft niet gewerkt en dus is het tijd voor een nieuwe aanpak.
In België is er een soortgelijk initiatief opgezet door Géraldine Feuillien. Zij creëerde de website www.bankrun2010.com, waarop ze, in zes verschillende talen, mensen oproept hun geld van hun rekening te halen.
Op de Facebookpagina van Cantona geven 18.000 mensen aan bereid te zijn hun geld van rekening te halen. Volgens Feuillien heeft zij al 15.000 Belgen kunnen overtuigen. 
cc-foto: Zoli Erdos

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.