Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Bedrijven, doe meer aan armoedebestrijding!'

  •  
11-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
flickr_kleurrijke_sloppenwijk_300.jpg
Conceptverklaring VN-top over millenniumdoelen richt vizier op bedrijfsleven
Van 20 tot en met 23 september vindt in New York de VN-top over de millenniumdoelen plaats. De top is bedoeld om te bekijken hoever de wereld is in het bereiken van doelen als het uitbannen van honger, terugdringen van kindersterfte en armoede.
Trouw heeft de hand weten te leggen op de conceptverklaring van de top. Daaruit blijkt dat ondanks de economische crisis het behalen van de doelen nog steeds mogelijk is. De grootste problemen liggen op dit moment bij het terugdringen van de moeder- en kindersterfte. Daarnaast spreekt het rapport over:
grote zorgen over het aantal mensen dat nog altijd leeft in extreme armoede en honger heeft.
Dat zijn er volgens de verklaring nog altijd meer dan 1 miljard. Om die problemen op te lossen doet de VN een beroep op het internationale bedrijfsleven.
Acties van overheden en het maatschappelijk middenveld moeten door samenwerking met het bedrijfsleven – middels investeringen, overdracht van kennis en handel – naar een hoger plan worden getrokken, aldus Trouw
cc foto: siddashi

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.