Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Beeld-analyse' met Bret Easton Ellis

  •  
17-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ellis_300.jpg
Amerikaanse topauteur maakt tweede clip met Placebo
Bret Easton Ellis is de auteur van meesterwerken als Less Than Zero en American Psycho waarin hij genadeloos de leegheid van het hedendaagse bestaan fileert. In een driedelige serie clips van de Britse alternative rockband Placebo speelt hij met de actuele online obsessie om videofragmenten tot op het kleinste details te ontleden en daarmee een geheel nieuwe interpretatie mee op te bouwen. Die overigens veelal niets met de werkelijkheid van doen heeft.
De seksueel getinte clip is – wederom – gemaakt door Saman Kesh en analyseert een gebeurtenis tijdens een pool party in de jaren zestig. Ellis toont aan de hand van details dat er misschien iets anders gebeurt dan je zou denken, daarbij de serieuze en immer vragende toon aanslaand van iemand die is geobsedeerd door details. Ondertussen hoor je het nieuwe nummer van Placebo ‘Loud Like Love’ en ook dat is geen straf. Met aan het slot natuurlijk een popquiz, oftewel weetjes vermomd als feitenkennis.
De eerste uit de serie, ‘Too Many Friends’, verscheen in augustus en behandelt het ‘sociale’ leven in de digitale tijd.

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.