Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bekende antivaxxer behandelt eigen Covid-19 met chloor en sterft

  •  
27-11-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2051 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2021-11-27 om 20.21.43
Een van de meest bekende antivaxxers van Oostenrijk, Johann Biacsics, is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Biacsics weigerde pertinent opgenomen te worden in het ziekenhuis. In plaats daarvan koos hij ervoor zichzelf te “behandelen” met chloordioxide, een middel dat in antivax-kringen de ronde doet als zogenaamd wondermiddel. Dat is het niet.
Op 11 november werd Biacsics met spoed in het ziekenhuis in Wenen opgenomen na een acute corona-infectie. Daar weigerde hij echter de behandeling en hoewel de artsen zijn situatie levensbedreigend noemden, ontsloeg Biacsics zichzelf uit het ziekenhuis en ging huiswaarts. Thuis nam hij een infuus van chloordioxide en natriumchloride, wat hem op geen enkele manier genas van zijn coronabesmetting. Twee dagen later was hij dood.
Antivaxxers noemen het door Biacsics gebruikte preparaat ook wel de Miracle Mineral Solution (MMS), een naam bedacht door de Amerikaanse voormalige Scientology-aanhanger Jim Humble. Het goedje wordt door antivaxxers gezien als probaat middel bij de bestrijding van een tal van ziektes en aandoeningen, waaronder nu ook Covid-19. In Nederland is MMS, wat hoofdzakelijk uit chloordioxide bestaat, al sinds 2018 verboden door de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
Twee weken voor zijn dood was Biacsics nog in Wenen bij een grote demonstratie tegen de coronamaatregelen. Daar zei hij voor de camera van een nieuwsploeg dat op de intensive care vooral gevaccineerden liggen. Nadat de verslaggever hem corrigeerd en zei dat juist het tegenovergestelde het geval was, antwoordde Biacsics ‘voorkennis’ te hebben. Sinds de dood van Biacsics speculeren complotdenkers er lustig op los over wat de werkelijke doodsoorzaak is, aangezien geen van hen gelooft dat het werkelijk om een coronabesmetting ging. Ook zijn familie gelooft dat de antivaxxer in werkelijkheid vergiftigd is in het ziekenhuis.
Onder zogenaamde zelfgenezers die liever op kwakzalvers dan wetenschappers vertrouwen, is chloordioxide wereldwijd populair. Ook de voormalige Amerikaanse president Donald Trump had het in een van zijn befaamde nonsenstoespraken al eens over het injecteren van bleek als mogelijk middel tegen corona.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.