54

Vrouw belaagd in Duindorp na tweet over roetveegpiet

Sinds Marina Meubelman op twitter zei blij te zijn dat de gemeente Den Haag heeft besloten zwarte piet niet helemaal zwart te laten zijn, wordt ze belaagd in haar eigen buurt. Ze wordt zowel online als offline bedreigd en haar huis wordt gevandaliseerd. Zo worden er hele dozen eieren tegen haar ramen kapot gegooid en wordt ze op straat belaagd.

Toen een journalist van het AD langskwam om haar te interviewen werden haar ramen niet alleen bekogeld, maar werd ze ook belaagd op straat:

Er stopt een auto voor de deur. ,,Zijn wij die racisten?’’, wordt er gevraagd. Er ontstaat een discussie en een andere wijkbewoner gaat zich ermee bemoeien. Hij stormt op Marina af en roep dreigend: ,,Ik zal je huis opblazen.’’ Eenmaal binnen houdt het eieren gooien niet op. Sterker nog, er stopt een man op een scooter om even tegen het raam te spugen.

Meubelman weigert zich echter uit haar buurt weg te laten pesten, waar ze naar eigen zeggen met veel plezier woont en waar ze over het algemeen ook goed contact heeft met haar buren. De politie is van de situatie op de hoogte en is snel ter plaatse om Meubelman te ondersteunen.

cc-foto: meaduva

Geef een reactie

Laatste reacties (54)