17

Belastingdienst: Leuker kunnen we het niet maken, wel moeilijker

Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) wil sluiting meer dan de helft belastingkantoren... In Flevoland en Drenthe blijft geen enkel filiaal over

Het is crisis en dus moet iedereen de broekriem aantrekken. Ook de fiscus. De belastingdienst moet 400 miljoen euro bezuinigen. Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën weet waar er gesneden moet worden: in het aantal filialen. Weekers wil dat meer dan de helft van het huidige aantal belastingkantoren wordt gesloten. Het aantal wordt mogelijk teruggebracht van 40 naar 18.

Het is nog onduidelijk welke kantoren zullen moeten sluiten en hoeveel het er exact zullen zijn. Wel is het mogelijk dat u in de toekomst indien u aan het loket geholpen wil worden, wat verder moet reizen. In de provincies Flevoland en Drenthe zullen er volgens de plannen helemaal geen vestigingen meer overblijven. Van de vestigingen in Heerenveen, Helmond en Hilversum was al bekend dat ze in de loop van dit jaar hun deuren sluiten. In de provincies Flevoland en Drenthe zullen er volgens de plannen helemaal geen vestigingen meer overblijven.

De Belastingdienst heeft ook al bekend gemaakt dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen. Wel zal een deel van het personeel langer naar hun werk moeten reizen.

Nu.nl: Mogelijk helft kantoren Belastingdienst dicht

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (17)