Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Belastingdienst: Leuker kunnen we het niet maken, wel moeilijker

  •  
02-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) wil sluiting meer dan de helft belastingkantoren... In Flevoland en Drenthe blijft geen enkel filiaal over
Het is crisis en dus moet iedereen de broekriem aantrekken. Ook de fiscus. De belastingdienst moet 400 miljoen euro bezuinigen. Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën weet waar er gesneden moet worden: in het aantal filialen. Weekers wil dat meer dan de helft van het huidige aantal belastingkantoren wordt gesloten. Het aantal wordt mogelijk teruggebracht van 40 naar 18.
Het is nog onduidelijk welke kantoren zullen moeten sluiten en hoeveel het er exact zullen zijn. Wel is het mogelijk dat u in de toekomst indien u aan het loket geholpen wil worden, wat verder moet reizen. In de provincies Flevoland en Drenthe zullen er volgens de plannen helemaal geen vestigingen meer overblijven. Van de vestigingen in Heerenveen, Helmond en Hilversum was al bekend dat ze in de loop van dit jaar hun deuren sluiten. In de provincies Flevoland en Drenthe zullen er volgens de plannen helemaal geen vestigingen meer overblijven.
De Belastingdienst heeft ook al bekend gemaakt dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen. Wel zal een deel van het personeel langer naar hun werk moeten reizen.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.