Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Belgen nemen heft in eigen handen

  •  
16-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
[Video] Burgerinitiatief G1000 gaat doen wat de politieke partijen niet lukt
België heeft na 480 dagen sinds de verkiezingen, nog steeds geen regering kunnen vormen. De burgers zijn het zat en nemen daarom het heft in eigen handen. David van Reybrouck, één van de initiatiefnemers van het burgerinitiatief G1000, legt in het televisieprogramma Buitenhof uit wat de plannen zijn.
Op 11 november komen er in Brussel 1000 mensen samen, die verdeeld over honderd tafels een viertal onderwerpen zullen bespreken. Per onderwerp hebben ze een uur de tijd. Uit alle gesprekken worden een aantal ideeën gekozen, waar alle deelnemers aan het einde van de dag over kunnen stemmen. Een tiental deelnemers zal de daaropvolgende maanden de ideeën uitwerken.
Het initiatief is ontstaan uit frustratie vanwege de politieke impasse waar België in verkeerd. De belangstelling van de burgers voor de politiek is echter groter dan ooit: overal wordt gesproken over politieke beslissingen.  De initiatiefnemers eisen nu dat er iets gedaan wordt met die ‘wisdom of the crowd’.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.