3

Belgische agenten onderzocht voor bestelen en afpersen van vluchtelingen

In Antwerpen worden vier politieagenten onderzocht voor het bestelen en afpersen van onder andere vluchtelingen. Burgemeester Bart De Wever sprak publiekelijk zijn veroordeling uit voor de ‘schokkende en pijnlijke feiten’ die de agenten tijdens het werk pleegden. Dat meldt de Morgen.

De telefoons van de agenten – die worden verdacht van diefstal en afpersing – zijn zes maanden afgetapt door de dienst Intern Toezicht van het korps. Zij werkten jarenlang in het wijkkantoor van de Handelstraat in Antwerpen-Noord, waar veel vluchtelingen en migranten zonder documenten kwamen. Korpschef Serge Muyters reageert, opmerkelijk genoeg, in een videoboodschap die hierboven te zien is. Verder wil hij geen commentaar geven op de zaak.

Verschillende inspecteurs zijn gearresteerd. Dit is een smet op het goede politiewerk waarin we de laatste jaren hebben geïnvesteerd.

Het Antwerpse politiekorps is recentelijk nog in opspraak geraakt. Twee weken geleden zijn twee agenten veroordeeld tot zeven en negen maanden celstraf voor een caféruzie met een jonge Marokaanse-Belg. Zij werden vervolgens niet ontslagen.

cc foto: Ben and Rachel Apps

Geef een reactie

Laatste reacties (3)