27

Belgische campagnespot: Gooi Nederlander in de Schelde

Antwerpse politicus is Nederlands gedraai en getalm zat

Het getalm en gestuntel met de Hedwigepolder en het uitbaggeren van de Westerschelde zit de Belgen hoog. De Antwerpse havenwethouder bespot in een campagnefilmpje hoe Nederland zich onder afspraken probeert uit te kletsen.


De archetypische Nederlander met een grote bek somt tal van kulargumenten op om zich niet aan de afspraken te houden en ridiculiseert daarbij de haven van Antwerpen, een belangrijke concurrent van Rotterdam. De havenwethouder Marc van Peel luistert stoïcijns. Aan het slot duwt hij de ratelende Nederlander over de rand van de kade. De spot lijkt te verwijzen naar de sage over het ontstaan van de naam Antwerpen waarbij een Romeinse krijger een reus die als een dictator heerste over de stad de hand afhakte om die daarna in het water te werpen: Handwerpen.

De NOS schrijft:

Over drie weken zijn er gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. Havenwethouder Van Peel is lijstduwer op de stadslijst van burgemeester Patrick Janssens. Die staat op achterstand in de peilingen. De wethouder heeft al eerder kritiek gehad op Nederland. Hij vindt dat Den Haag zich aan de afspraken met Vlaanderen moet houden en de Schelde zonder getalm moet uitbaggeren en de Hedwigepolder onder water moet zetten.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (27)