72

Belgische Groenen-politicus loopt weg uit talkshow vanwege Vlaams Belang

Voorzitter Ecolo: Met die mensen praat ik niet

Terwijl in Nederland vandaag uitgebreid wordt stilgestaan bij het tv-debacle van tien jaar geleden waarbij PvdA-leider Melkert en VVD-leider Dijkstal tijdens een debat als boeren met kiespijn reageerden op de verkiezingszege van Pim Fortuyn, blijkt die les nog niet helemaal aangekomen bij de voorzitter van de Waalse groene partij Ecolo.


Reyers laat: Ecolo-voorzitter stapt op vanwege… door Joop-nl
In een uitzending van de Vlaamse publieke omroep, Reyers Laat, verliet Ecolo-voorzitter Olivier Deleuze maandagavond de tafel toen de volgende gast aanschoof. Dat was oud-journalist van de VRT Reddy De Mey, die kwam praten over de scheepsramp met de Herald of Free Enterprise, nu 25 jaar geleden. De Mey is tegenwoordig actief voor het Vlaams Belang en Deleuze vindt dat die partij gemeden moet worden als de pest omdat zij ondemocratisch is. Daarom wilde Deleuze zelfs niet met De Mey aan één tafel zitten. “Maar het gaat niet over politiek,” probeerde gastheer Lieven Van Gils nog. “Nee, maar zo begint het,” antwoordde Deleuze.

De andere gasten reageerden met plaatsvervangende schaamte op de pijnlijke vertoning. “Het is weer zo’n schok die een brok maakt,” stelde de liberale tafelgast Guy Vanhengel. Ecolo is de Frans-Duitstalige groene partij die 8 zetels in de Belgische Tweede Kamer heeft. Deleuze, oud-directeur van Greenpeace, werd zondag tot voorzitter van de partij gekozen. 

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (72)