Laatste update 21:35
12

Belgische journalisten bedreigd vanuit Turkse ambassade

De Belgische politie heeft achterhaald dat een deel van de bedreigingen die in 2016 tegen journalisten werden geuit, afkomstig waren vanuit de Turkse ambassade in Brussel. Dat meldden Belgische media als De Standaard:

Het gaat om bedreigingen en intimidatie via sociale media waarbij de slachtoffers – onder anderen Mete Özturk, oud-hoofdredacteur van de krant Zaman Vandaag, en collega-journalist Riza Dogan – gebrandmerkt werden als terroristen die meegewerkt hebben aan de mislukte staatsgreep in Turkije. Uit het onderzoek van de politie blijkt dat minstens een van de personen die de bedreigingen verstuurde, dat deed vanop een computer in de Turkse ambassade. Het gaat om Selim G. Daarnaast stuurde ook Veysel F. bedreigingen. Die was op dat moment in dienst als persverantwoordelijke bij de ambassade.

De verdenking is diplomatiek gezien explosief en dat zou een verklaring zijn voor dat het onderzoek naar de bedreigingen zeer traag verloopt. Veysel F. blijkt een diplomatieke status te hebben gehad en wordt daarom niet vervolgd, aldus bronnen binnen justitie. De bedreigingen werden zeer serieus genomen en leidden onder meer tot extra politiebewaking bij de slachtoffers.

cc-foto: smellslikeupdog

Geef een reactie

Laatste reacties (12)