Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Belgische omroep VRT boycot hit

  •  
25-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
VRT_300.jpeg
'Het lied is een actiemiddel voor een actiegroep in een actuele politieke discussie'
Het lied ‘Laat de mensen dansen’ waarin Bart Peeters, Marcel Vanthilt, Slongs Dievanongs en andere artiesten een lans breken voor de overkapping van de Antwerpse Ring, komt niet in de rotatielijst van de Belgische omroep VRT
Eerder meldde Gerrit Keremans, muziekcoördinator van de VRT al dat ‘elk nummer dat een politiek standpunt inneemt onder de loep moet worden genomen’. Nu is beslist dat het nummer niet ‘neutraal’ is en dus niet zal worden afgespeeld, meldt De Standaard. Tijdens de wekelijkse playlistvergadering werd beslist dat de VRT niet onpartijdig kan blijven door het nummer te spelen zonder context mee te geven, aldus Keremans.
Mobiliteit  Een van de initiatiefnemers Bart Peeters ‘begrijpt de terughoudendheid niet’. Ook Marcel Vanthilt‘ is verbaasd:
“Ringland is geen initiatief van een politieke partij of een of andere gekleurde groepering. Het is een voorstel om de mobiliteit in en rond Antwerpen op te lossen. We nemen een milieubewust standpunt in. Als je dat al politiek noemt, mag straks niets meer.”
Online is het lied uiteraard wel gewoon te bekijken. Op Youtube heeft het nummer al ruim 75.000 ‘hits’.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.