35

Belgische prins mengt zich op eigen houtje in Libisch conflict

In het geheim sprak Laurent met Libische diplomaten om een ambassadeur die Khadaffi steunt af te zetten

De Belgische prins beraamde in het geheim plannetje om een ambassadeur die voor Khadaffi is, af te zetten. De Belgische regering noch het hof waren daarvan op de hoogte meldt de krant La Libre Belgique.

Anonieme Belgische diplomaten vinden het optreden van Laurent ongehoord. “Hij weet niet wat hij doet”, vertellen zij tegen La Libre Belgique. Door in het geheim de rebellen in Libië te steunen haalt de Belgische prins zich een groot risico op de hals.

Laurent zou vorige week in Brussel een ontmoeting hebben gehad met diplomaten van de Libische ambassade. Zij zouden gezamenlijk een plan bedenken om een ambassadeur die trouw blijft aan Khadaffi af te zetten.

De prins is eerder betrokken geweest bij milieuprojecten in Libië die hij met een van de zoons van Khadaffi wilde opzetten, maar het project zou een complete flop zijn, schrijft De Morgen. De prins zou veel geld hebben verloren bij een project tegen de verwoestijning en de bouw van een petroleumraffinaderij.

premier Leterme is het gedrag van Laurent nu zag. Hij wil nu harde afspraken met hem maken over zijn gedrag. De prins lag eerder onder vuur vanwege zijn reis naar de voormalige kolonie Congo. Wanneer Laurent opnieuw over de schreef gaat, kan hij financieel worden gekort.
De Morgen: Prins Laurent onderhoudt diplomatieke contacten met tegenstanders Kadhafi
cc-foto: Agriflanders

Geef een reactie

Laatste reacties (35)