Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Berlusconi blijft aan de macht

  •  
14-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Update: In Rome zijn bij het Parlementsgebouw rellen uitgebroken ... Motie van wantrouwen tegen de Italiaanse premier ternauwernood afgewezen
Silvio Berlusconi blijft aan als premier van het land. Een motie van wantrouwen tegen de Italiaanse premier is door de Kamer van Afgevaardigden afgewezen. Ook het Senaat keurde de motie af.
De oppositie had een motie van wantrouwen ingediend en werd gesteund door de fractie van Gianfranco Fini, voormalig trouwe bondgenoot van Berlusconi. De motie werd met een verschil van drie stemmen echter verworpen.
Eén lid van de fractie van Fini en één andere oppositie lid stemden in het voordeel van Berlusconi.
Update 16.50 Kort na het besluit van de kamer van Afgevaardigden zijn er bij het Italiaanse parlement in Rome rellen uitgebroken waarbij zeker twintig gewonden zijn gevallen. De Italiaanse krant la Republica spreekt van een stadsguerilla. De betogers hebben auto’s in brand gestoken en vielen pantservoertuigen aan van de politie.
cc-foto: CiuPix

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.