56

Berlusconi loog tegen politie over ‘diner’ met 17-jarige

Marokkaans buikdanseresje kreeg 7000 euro toegestopt van Italiaanse premier

De rechtse Italiaanse premier Silvio Berlusconi loog tegen de politie om een meisje vrij te krijgen dat eerder aanwezig was bij een van zijn exclusieve ‘diners’. Deze diners, in de Italiaanse ‘bunga bunga’ party’s genoemd, zouden vaak na het toetje ontaarden in orgiën.

Berlusconi maakte de politie wijs dat het meisje in kwestie, dat was gearresteerd op verdenking van diefstal, de kleindochter was van president Hosni Mubarak van Egypte.

De Volkskrant schrijft:

Berlusconi zorgde ervoor dat het meisje, ene Ruby, mee mocht gaan met Nicole Minetti. Dat is de voormalige mondhygiëniste van Berlusconi die hij inmiddels in het parlement van de regio Lombardije heeft laten kiezen. De minderjarige Ruby heeft tegen journalisten gezegd dat zij zelf geen seks heeft gehad met Berlusconi.

Berlusconi komt door de nieuwe affaire steeds meer onder vuur te liggen. De voorzitster van de Italiaanse werkgevers, Emma Marcegaglia, waarschuwde zaterdag dat de Italiaanse politiek haar ‘waardigheid’ heeft verloren. Het land komt er door de schandalen niet aan toe de echte problemen op te lossen. 

Volgens de Britse krant The Guardian gaat het om een 17-jarig meisje van Marokkaanse afkomst met de artiestennaam Ruby Rubacuori. Die achternaam betekent in het Italiaans ‘hartendief’.

Ruby zou vaker te gast geweest zijn op de feestjes van Berlusconi. Hij trachtte haar te lozen toen hij ontdekte dat ze geen 24 jaar oud was maar 17. De 74-jarige premier zei tegen Ruby dat hij al genoeg problemen had gehad met een minderjarig meisje en gaf haar een envelop met 7000 euro.

De onthullingen vormen voor de oppositie de zoveelste reden om het aftreden van de premier te eisen. Zijn populariteit is tanende na een conflict met zijn coalitiepartner, de voormalige fascist Fini, een groeiende werkloosheid en de terugkeer van het vuilnisprobleem in Napels. Dat laatste langslepende en nijpende probleem had hij volgens eigen zeggen vorig jaar ‘opgelost’.

Geef een reactie

Laatste reacties (56)