Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Bestraf bezoek aan uitgebuite prostituee'

  •  
27-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
53 keer bekeken
  •  
ANP-wallen_300_01.JPG
ChristenUnie lijkt de Tweede Kamer mee te krijgen met dit voorstel
Een meerderheid in de Tweede Kamer staat welwillend tegenover het plan van de ChristenUnie om het bezoek aan prostituees waarvan bekend is dat deze worden uitgebuit of mishandeld strafbaar te stellen.
Dat meldt de NRC. Een klant van een prostituee moet alert zijn en opmerken of de prostituee uit vrije wil aan het werk is door bijvoorbeeld blauwe plekken of huilbuien te signaleren, aldus Gert-Jan Segers van de ChristenUnie:
Je bent niet onschuldig als je weet of kunt weten dat de vrouw die je bezoekt wordt uitgebuit of mishandeld. Dan ben je medeverantwoordelijk aan zo’n situatie.
Tegen Nu.nl zegt hij dat niet bij iedere blauwe plek alarm hoeft te worden geslagen:
maar als zo’n meisje bibberend, beschadigd en huilend zegt dat ze eigenlijk niet wil, kun je wel stellen dat je redelijkerwijs kunt weten dat er iets mis is.
De site heeft een rondje gebeld langs de andere fracties in de Tweede Kamer en daaruit blijkt dat een meerderheid in de Kamer er voor open staat. Vanmiddag wordt er over gedebatteerd.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.