Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Betere nazorg veteranen nodig'

  •  
17-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
flickr_isafmedia_sniper300.jpg
PvdA, D66, GroenLinks en SP dienen initiatief in
De PvdA, D66, GroenLinks en de SP hebben een initiatief ingediend om de zorg en nazorg voor militairen en veteranen beter te regelen.
Volgens D66-fractieleider Alexander Pechtold is die zorgplicht van Defensie nu onvoldoende vastgelegd. Het wetsvoorstel van D66, PvdA, GroenLinks en SP verandert dat. In het initiatief staat concreet beschreven wat de verplichtingen zijn van Defensie aan haar militairen. Zo moeten militairen die op missie zijn geweest maar nog steeds bij Defensie in dienst zijn, ook onder het begrip ‘veteraan’ vallen. Zij zijn vaak jong als ze op missie gaan en na terugkomst nog jaren in dienst. D66-leider Alexander Pechtold :
Het is bovendien belangrijk dat Defensie zich beter richt op het voorkomen van gezondheidsproblemen en militairen begeleidt zodat zij na hun uitzending weer zo snel mogelijk kunnen deelnemen aan de maatschappij.
Verder ziet de wet toe op de zorg voor de relaties van de militair/veteraan. Zij krijgen informatie over de mogelijkheden voor (na)zorg en psychische begeleiding als daar de behoefte toe is. Ook komt er één zorgloket waar militairen met hun vragen terecht kunnen en komt er een uitgebreid re-integratietraject waardoor een jonge veteraan snel een baan kan vinden buiten de defensieorganisatie.
Foto: Isafmedia (Flickr CC)

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.