Laatste update 10:48
50

Bewapende kleuters in de VS doden meer Amerikanen dan terroristen

De Amerikaanse Lindy West doet in de Huffington Post een oproep aan haar landgenoten om eens bewust over wapenreguleringswetten na te gaan denken. Zij haalt het onderzoek aan waaruit gebleken is dat meer Amerikanen sterven door kleuters die wapens in handen krijgen dan door terrorisme.

De Washington Post deed in oktober 2015 onderzoek door middel van nieuwsberichten inventariseren waarbij kinderen een wapen in handen krijgen. Het blijkt dat 13 kleuters zichzelf gedood hebben, 18 zichzelf verwond, 10 andere mensen verwond en 2 anderen gedood. In de maanden tot aan december zijn er nog 9 doden bij gekomen.

Ook haalt Lindy recente voorbeelden aan van zogenaamde wapenexperts die door hun kleuter neergeschoten worden. Zoals de wapenlobbyiste die vorige week in haar rug geschoten werd door haar vierjarig zoontje, waar Joop eerder over berichtte. Daarnaast stelt de schrijfster dat ze niet bang is voor ‘Syrische vluchtelingen, gewelddadige videospelletjes of binge-drinken door tieners’, maar geweren in huis die het risico op ongelukken en doden verhogen. Zij pleit voor het stemmen voor meer en betere regulering.

(…) Als zelfs vermeende deskundigen niet veilig zijn voor hun eigen peuters, moeten we dat als een duidelijk signaal zien dat wapens inherent gevaarlijk zijn. Het zijn exploderende projectielen speciaal ontworpen om te doden. Amerika verdient het niet om te claimen een gemoraliseerde hyperbeschaving te zijn terwijl we – wettelijk en cultureel – een systeem hebben waarin dergelijke incidenten niet alleen mogelijk, maar onvermijdelijk zijn.

cc foto: simpleinsomnia

Geef een reactie

Laatste reacties (50)