138

Bewoners Heumensoord lijden onder kou in tenten

Vluchtelingen gaan barricade op tegen erbarmelijke leefomstandigheden 

De bewoners van de Nijmeegse Heumensoord zijn ontevreden over de leefomstandigheden en dreigen in hongerstaking te gaan. De tenten zijn koud, de sanitaire voorzieningen zijn vies en het eten is elke dag hetzelfde.

De nood loopt zo hoog op dat de vluchtelingen dinsdagmiddag een protestmars hielden. Ze liepen met spandoeken de woonwijken door waarop dingen als ‘we are in the open, our children in danger of biting cold’ stonden. 

In het AD reageert het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers op de onvrede van de vluchtelingen. Volgens een woordvoerder is het kamp hetzelfde ingericht als andere opvanglocaties met een bed, douchegelegenheid en drie maaltijden per dag. 

De kritiek op de werkmethode van het COA neemt toe. Op Joop stond eerder een artikel waarin een vrijwilliger pleitte voor het toelaten van hulp van buitenaf waardoor de vluchtelingen meer dan enkel een ‘sober’ bestaan aangeboden kon worden. 

De opvang in Heumensoord is sinds drie dagen open. Het is uiteindelijk de bedoeling om 3000 vluchtelingen daar in de openlucht op te vangen. 

Geef een reactie

Laatste reacties (138)