Laatste update 16:29
108

Bezoekers As-Soennah-moskee opgeschrikt door moslimhaat Pegida

Bezoekers van de As-Soennah-moskee zijn zich vanmorgen vroeg wild geschrokken. Toen ze buiten kwamen na het ochtendgebed, troffen ze tegen de gevel een spandoek aan waarop de profeet Mohammed voor ‘kinderneuker’ werd uitgemaakt en de koran als ‘vergif’ werd omschreven. Naast het spandoek was een pop geplaatst die een kaftan droeg met een tulband en een getekende baard, waarop een babypop in het kruis was gemonteerd. Het incident vond plaats kort voordat kinderen zich bij de moskee zouden melden voor koranonderwijs.

Anti-islambeweging Pegida heeft de actie opgeëist. De extreemrechtse groep is boos dat hun verzoeken om bij moskeeën in Den Haag te mogen demonstreren elke keer worden afgewezen.

De politie laat weten dat ze in contact zijn met de stichting en dat ze de zaak onderzoeken.

Abdelhamid Taheri, woordvoerder en bestuursvoorzitter van de Stichting as-Soennah zegt tegen Omroep West nog niet te weten of hij aangifte gaat doen:

De politie in de wijk doet haar best, maar ik heb weinig vertrouwen in het Openbaar Ministerie. Aangiften bij eerdere aanvallen op onze moskee hebben nooit iets opgeleverd.

Afbeelding: screenshot Twitter

Geef een reactie

Laatste reacties (108)