10

Bezorgers bezorgd: Picnic wil cao niet naleven

Hoewel Picnic een online supermarkt is, is het daarmee wel gewoon een supermarkt, vindt de FNV. Daarom zou het bedrijf salarissen moeten betalen die passen binnen de supermarkt-cao, stelt de vakbond. Picnic is het hier niet mee eens en verschuilt zich achter termen als vernieuwing om het maar niet te hoeven hebben over loonafspraken. Daarom sleept de vakbond het bedrijf nu voor de rechter.

In plaats van om tafel te gaan om tot een akkoord te komen, zegt de supermarkt zelf met werknemers tot afspraken te willen komen over de arbeidsomstandigheden. Mede-oprichter Michiel Mulder zegt in Het Parool:

FNV Young & United zegt een hypermoderne cao te willen, maar de supermarkt-cao hoort in een museum. Zij zijn de vernieuwers bij de vakbond en je zou verwachten dat zij onze uitgestoken hand zou aannemen om samen aan die vernieuwing te werken.

In een persbericht zegt Picnic al een ‘een aantal open dialoogsessies’ te hebben gehouden met werknemers en dat zij daar ‘graag’ aan meewerken. Dat is echter niet genoeg voor de FNV. Picnic kan zo goedkoop zijn omdat ze het personeel onderbetaalt, zegt de FNV. “Voor het zware werk dat de mensen bij Picnic doen, krijgen ze maar net iets meer dan het minimumloon betaald zonder toeslagen en onder slechte omstandigheden,” zei FNV-bestuurder Marianne Jekkers al eerder tegen Het Parool.

Cc-foto: Jordy Schaap

Geef een reactie

Laatste reacties (10)