Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bezuinigingen hakken bossen weg

  •  
12-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bos300_02.jpg
Staatsbosbeheer genoodzaakt meer bomen te kappen...  Grotere bomenkap levert natuurorganisatie twee á vier miljoen euro per jaar op

Staatsbosbeheer gaat de komende vijf jaar nog meer bomen omkappen. Dat heeft een woordvoerdster van de natuurorganisatie laten weten. Deels moeten de bomen om, om meer ruimte te creëeren zodat het bos kan verjongen, maar voor een deel kunnen de dreigende bezuinigingen zo ook worden opgevangen. Dat schrijft de Volkskrant.
De extra houtkap zal Staatsbosbeheer naar schatting jaarlijks zo’n twee tot vier miljoen euro opleveren. Vanaf 2014 wordt er hoogstwaarschijnlijk voor tientallen miljoenen euro’s per jaar bezuinigd op de natuurorganisatie.
De natuurorganisatie heeft zo’n 90.000 hectare van de Nederlandse bossen onder zijn hoede. De komende jaren zal tussen de 250.000 en 400.000 kubieke meter hout worden geoogst uit deze bossen.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.