Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bhutan wil alleen nog maar biologisch produceren

  •  
07-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bhutan300.jpg
Bhutan denkt liever in termen van 'bruto nationaal geluk'
Bhutan stond al bekend als het land dat liever in termen van bruto nationaal geluk wenst denken dan in bruto nationaal product. Nadat het landje tot 1999 de televisie wist te weren en overige infrastructuur zoveel mogelijk wil beperken, heeft het koninkrijk nu ook besloten om het eerste land te willen worden dat alleen nog maar biologisch voedsel en landbouwproducten wenst te produceren. Dat heeft de minister van Landbouw Pema Gyamtsho aangekondigd.
De minister van het Centraal-Aziatisch koninkrijk vindt dat veel economieën een enorme druk uitoefenen op de planeet en besluit mede daarom om voor een volledige groene economie te gaan. Bhutan telt 700.000 inwoners en concentreert zich ook extra op duurzame ontwikkeling, geestelijk welzijn en culturele identiteit. Het land ligt geïsoleerd in de beboste bergen tussen China en India.
RTEmagicC_Bhutan300.jpg
cc-foto: simonjp
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.