Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Big Brother is watching you again

  •  
11-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
538 keer bekeken
  •  
1984def.jpg

'1984' opnieuw bestseller dankzij afluisterschandaal PRISM .... Beroemde boek ook in iTunes bookstore in hitlijsten

Het wereldberoemde boek ‘1984’ van George Orwell over hoe de overheid de bevolking afluistert en bespioneert is in Amerika opnieuw een bestseller geworden. Door de actualiteit rond het omstreden Amerikaanse afluistersysteem PRISM is het boek weer helemaal actueel.
In de afgelopen 24 uur is het boek van de 6.208ste plaats naar de 193ste plaats in de verkoop geklommen bij Amazon. Ook in de Nederlandse iTunes bookstore is de titel weer helemaal populair. Daar staat het boek inmiddels op de 50ste plaats in de hitlijsten. 
RTEmagicC_1984_itunes.jpg
George Orwell’s 1984 is wereldwijd bekend. Het boek uit 1949 beschrijft een dystopie, het tegenovergestelde van een utopie, van de wereld in 1984. In het boek verliest de eenling het van de machtige staat die hem op alle mogelijke manieren in de gaten houdt: ambtenaar Winston Smith werkt op het ministerie van Waarheid en probeert het op te nemen tegen de Partij die het volk letterlijk en figuurlijk in haar acht heeft.
De beroemde uitspraak ‘ Big Brother is watching you ‘ komt uit 1984.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.