Laatste update 09:21
136

Bijeenkomst met Anne Fleur Dekker afgelast vanwege geweldsdreigingen

Een bijeenkomst in Amsterdam waarbij Anne Fleur Dekker zou spreken, is afgelast vanwege ‘concrete geweldsdreigingen’ tegen de 22-jarige feministe. De bijeenkomst in het CREA café heette Fifty Shades of Fascism en zou gaan over de geschiedenis van het fascisme, de politieke agenda van extreemrechts, en een discussieplatform zijn om de herleefde opkomst van fascisme beter te leren bestrijden. De bijeenkomst werd georganiseerd door de Amsterdamse socialistische studentenorganisatie ISSO.

Helaas was er geen kans om het debat aan te gaan, want na enige media-aandacht ontstond er volgens de organisatie bij extreemrechtse partijen het voornemen om de bijeenkomst te verstoren en werd er een concrete geweldsdreiging tegen Anne Fleur Dekker geuit. Volgens Dekker was dit bij eerdere gelegenheden waar ze zou spreken, zoals op Lowlands, ook het geval, maar kon de dreiging daar opgevangen worden door middel van extra beveiliging. Het universiteitscafé CREA was daar helaas niet in de gelegenheid toe.

Anne Fleur Dekker zegt dat ‘negatief commentaar en nietszeggende dreigingen altijd wel aanwezig zijn’, maar dat het dit keer te ver ging. Ze voegt op twitter aan het statement van de organisatie toe dat ze graag de kans zou hebben om normaal ergens te spreken zonder te moeten vrezen voor haar leven. Net zoals ze dit ook zou gunnen aan mensen waar ze het niet direct mee eens is.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Laatste reacties (136)