Laatste update 23:10
10

Verdachte man opgepakt bij Tweede Kamer

De Koninklijke Marechaussee heeft donderdagmiddag een man aangehouden op het plein voor de Tweede Kamer. Ook zou er een verdachte tas zijn gevonden. Het Binnenhof is afgezet en de politie is met zware wapens aanwezig.

Volgens omstanders is er een waarschuwingsschot gelost en zou de verdachte zich in opdracht van de Marechaussee hebben moeten ontkleden. Het zou gaan om een verwarde man die zich bijzonder agressief gedroeg. De inhoud wordt door de politie onderzocht, niemand mag de Tweede Kamer betreden of verlaten.

Het is nog niet duidelijk wat de man op het Binnenhof deed.

Update 23.00

De opgepakte man komt uit Den Haag. Hij is 59 jaar oud. Volgens de politie is de kans groot dat het gaat om een verwarde man. Hoewel een woordvoerder van de politie eerder zei dat een medewerker van de marechaussee op de man zou hebben geschoten en dat de man daarbij gewond zou zijn geraakt, blijkt dat nu niet waar te zijn. Dat bericht is inmiddels ingetrokken: er zou alleen een waarschuwingsschot zijn gelost. De betreffende man zou eerder donderdag op een politiebureau hebben geklaard over een uitkering, waarna hij naar het Plein ging, waar hij riep dat hij explosieven bij zich had. Dat bleek achteraf niet waar te zijn.

Geef een reactie

Laatste reacties (10)