Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bleker: 'Blekerleaks is absurd. Eerst zien dan geloven'

  •  
06-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bleker_DWDD_300.jpg
Staatssecretaris kan niet geloven dat zijn ambtenaren informatie lekken naar 'Blekerleaks'
In de De Wereld Draait Door geeft staatssecretaris Henk Bleker voor het eerst openlijk zijn reactie op de klokkenluiderssite Blekerleaks. De site is opgezet om misstanden van zijn ministerie aan de het licht te brengen. Een woordvoerder van Das&Boom, de initiatiefnemer voor de site maakte vrijdag bekend de eerste vijf documenten ontvangen te hebben.
Blekers eerste reactie was: “Eerst zien dan geloven.” Hij kan zich niet voorstellen dat ambtenaren op zijn ministerie informatie lekken.
“Wat een gedoe, wie is hier de weg kwijt? Ik ben een open boek. Dit is een zwaktebod. Deze organisatie zou zelf onderzoek moeten doen in plaats van aan ambtenaren informatie vragen om mee naar de rechter te gaan”, stelde hij.
Bovendien meent hij dat binnen zijn eigen ministerie voldoende ruimte is voor kritische adviezen van ambtenaren. “Dat doen ze niet om partijpolitieke redenen, maar omdat het professionals zijn. Soms stel ik het beleid hierdoor ook bij.”
Natuurbeschermingsorganistie Das&Boom zegt dat het verwerken van de documenten enkele weken in beslag zal nemen. Wie informatie lekt, wordt volgens Bleker niet direct ontslagen. “Dat is dan een zaak van de hoogste ambtenaar van de ministerie”.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.