Laatste update 21:13
24

Blokkeerfriezen en Jerry Afriyie in gesprek over Zwarte Piet

Enkele activisten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP), waaronder Jerry Afriyie, zijn in gesprek gegaan met Friezen die voor het behoud van Zwarte Piet zijn. Afriyie wil juist aanpassing van de racistische karikatuur van het hulpje van Sinterklaas.

In de huiskamer van een van de KOZP-activisten, Joyce Beukema, kwam een opmerkelijk gezelschap samen: mensen die eerder tot twee keer toe tegenover elkaar stonden (op de snelweg en in de rechtbank) zaten nu bij elkaar met een kop koffie. Ook woordvoerder van de Friezen die de snelweg blokkeerden en daar voor werden veroordeeld, Seye Herke Brinkman uit Jistrum, was aanwezig. Hij zei het een goed teken van beide kanten te vinden. “Door beeldvorming worden beide kanten steeds verder uit elkaar getrokken”, zegt Beukema tegen de Leeuwarder Courant. “Het is veel beter om mét elkaar te praten.”

Het slavernijverleden kwam voorbij en andere gevoelige zaken. Afriyie was blij dat hij de verre reis naar het noorden heeft gemaakt. “We zijn een gesegregeerd land, iedereen zit achter zijn eigen muren, in zijn eigen bubbel. Gelukkig zijn er mensen die proberen om over die muren heen te klimmen. Iets zei me dat ik hier vanavond moest zijn. Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb.”

Geef een reactie

Laatste reacties (24)