5

Blote tv-presentatrice schokt Marokko

Nadia Larguet poseert zwanger en naakt in Femmes du Maroc 

Een blote vrouw zorgt voor ophef in Marokko. Tv-presentatrice Nadia Larguet poseert met haar blote zwangere buik op de cover van het feministische tijdschrift Femmes du Maroc. ‘Een schandaal’, aldus de conservatieve krant Attajdid.

Het is in Marokko voor het eerst dat een vrouw zich op deze manier presenteert. Marokkaanse tijdschriften bevatten lingeriereclames, maar een naakte vrouw is nieuw.

Op de foto kopieert Larguet de pose waarmee de zwangere actrice Demi Moore in 1991 op de omslag van het Amerikaanse blad Vanity Fair stond.

Meteen na het verschijnen van Femmes du Maroc veroordeelden de islamistische partij PJD en andere conservatieve bewegingen de foto, schrijft de Volkskrant. Andere tegenstanders van Larguets actie spraken van porno. Waarop hoofdredacteur Ahmed Benchemsi van het opinieweekblad TelQuel schreef:

Degenen die dit beeld pervers vinden, zijn de echte perverselingen, want ze zien seks waar die niet is.”

Volgens Femmes du Maroc is de foto een symbolische actie. Tijdens de bevalling overlijden in Marokko 227 vrouwen op de 100 duizend en die cijfers zijn al jaren hetzelfde. Bovendien sterven veertig op de duizend kinderen.

Het opinieweekblad TelQuel sloeg terug naar de conservatieven met het coverartikel “Het lichaam bij de Arabieren” waarop ook een naakte vrouw te zien is. Dit nummer staat vanaf 20 november online

Geef een reactie

Laatste reacties (5)