15

BN’ers roepen banken op: stop met financieren vee-industrie

Verscheidene dierenrechtenorganisaties en bekende Nederlanders roepen de financiële sector op om niet langer te investeren in de vee-industrie. De ondertekenaars, onder wie Pieter Derks, Anita Witzier, Maarten ’t Hart en Milouska Meulens, wijzen erop dat in de vee-industrie “elk jaar vele miljarden dieren worden gebruikt en uitgebuit, vaak onder erbarmelijke omstandigheden”.

Het dierenleed wordt mogelijk gemaakt door banken, verzekeraars en pensioenfondsen die het hun toevertrouwde geld in de veesector steken. World Animal Protection, dat het initiatief nam voor de open brief, meent dat de financiële sector daar zo snel mogelijk mee moeten ophouden.

U weet vast dat de vee-industrie niet alleen massaal dierenleed veroorzaakt, maar ook voor een belangrijk deel debet is aan de klimaatcrisis en verlies aan biodiversiteit. Ook nieuws over slechte werkomstandigheden en landroof kunnen u niet zijn ontgaan. Bovendien herbergt deze industrie grote risico’s voor onze volksgezondheid, waaronder virussen die van dier op mens kunnen overspringen.

Geef een reactie

Laatste reacties (15)