Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Bodem Golf van Mexico verwoest'

  •  
21-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
mexico.JPG
Uit onderzoek van de universiteit van Georgia blijkt dat er op sommige plekken tot wel tien centimeter oliedrek ligt
Op de bodem van de Golf van Mexico ligt een laag van dode dieren en oliedrek. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Georgia. Door de olieramp van vorig jaar, veroorzaakt na een ontploffing op het boorplatform Deepwater Horizon, zijn maandenlang liters olie in zee beland.
Oliemaatschappij BP beweert dat de gevolgen van de olieramp ‘tegen eind 2012 hersteld zouden zijn. Volgens het onderzoek van de universiteit van Georgia kloppen de bevindingen van BP niet.
Samantha Joye, van de universiteit van Georgia verklaart tegenover BBC :
Ik denk dat we pas vanaf 2012 echt zullen beginnen te zien wat de gevolgen van de ramp zijn. Ik geloof wel dat de Golf kan herstellen, maar dat zal jaren of zelfs decennia duren. Op sommige plaatsen is er een laag drek van olie en dode dieren, kleine dieren. Dat die dieren uit de voedselketen werden weggekegeld, zal stilaan ook gevolgen hebben voor andere dieren en op termijn ook voor de vissers in de regio. Talloze organismen zijn gewoon dood. Normaal zijn er overal op die plaatsen bijvoorbeeld erg veel zeekomkommers, en nu zagen we er niet één. Ook het koraal heeft zwaar te leiden onder de olie.
cc-foto: Susan de Mark

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.