5

Boeing lanceert zelfvernietigende smartphone

Vliegtuigbouwer wil mobiele markt kraken met ultra-veilige smartphone die zichzelf wist in verkeerde handen

“This message will self destruct in thirty seconds”, een bekende regel uit de populaire tekenfilm Inspector Gadget, over een klunzige geheim agent met een indrukwekkende trukendoos. Maar een smartphone die zichzelf vernietigt, hadden we nog niet. Vliegtuigbouwer Boeing wil hier nu verandering in brengen en lanceert haar eigen mobiele (Go Go) gadget: de ‘Black’ smartphone.


De Boeing Black spyphone versleutelt automatisch telefoontjes en berichten. Als de smartphone in verkeerde handen valt en iemand probeert hem open te maken, dan wist hij automatisch alle data en maakt hij zichzelf onklaar. De smartphone draait op een Android-besturingssysteem en maakt gebruikt van meerdere SIM-kaarten, zodat meerdere mobiele netwerken tegelijkertijd kunnen worden gebruikt. Ook kan het systeem geconfigureerd worden voor bepaalde biometrische sensoren of satellieten, en kan het apparaat worden uitgerust met zonnecellen.

Boeing mikt met de nieuwe smartphone op high profile klanten in de politiek en het bedrijfsleven, die zich terecht zorgen maken over afluisterpraktijken. Onlangs werd een gevoelig gesprek over de toekomst van Oekraïne tussen Amerikaanse diplomaten nog afgeluisterd en gelekt, nadat een diplomaat tegen haar collega zei: Fuck the EU!

Geef een reactie

Laatste reacties (5)