Laatste update 17 mei 2016, 19:46
69

Böhmermann: Merkel heeft me gefileerd en bij de thee geserveerd

De Duitse komiek Böhmermann waar de afgelopen weken veel over gesproken werd in de media heeft eindelijk gereageerd op de ophef. In een interview in het weekblad Die Zeit uit hij stevige kritiek op bondskanselier Merkel, die het toeliet dat de satiricus  door de Turkse president Erdogan vervolgd werd vanwege ‘het beledigen van een staatshoofd’.

Böhmermann laat duidelijk weten zich in de steek gelaten te voelen. Hij haalt onder andere de Chinese kunstenaar Ai WeiWei aan die politiek wordt vervolgd door China.

Merkel mag niet twijfelen wanneer het om de vrijheid van meningsuiting gaat. Toch heeft ze me gefileerd en bij de thee geserveerd aan een zenuwzieke despoot. Ze heeft van me de Duitse Ai WeiWei gemaakt.

Het meest verbijsterende vind ik nog dat de leider van het land van dichters en denkers geen moment heeft nagedacht voordat ze zichzelf belachelijk maakte met haar eigen oordeel. Nu is er dus een rechtszaak: grap tegen regering. Ik ben benieuwd wie er win

De vervolging vindt plaats vanwege een satirisch gedicht dat komiek Jan Böhmermann eind maart voorlas op televisie. Böhmermann noemde Erdogan onder andere een geitenneuker. Volgens de Duitse wet is het strafbaar om bevriende staatshoofden te beledigen.

De satiricus hoopt op 12 mei met zijn tv-show ‘Neo Magazin Royale’ terug te keren op de televisie.

Geef een reactie

Laatste reacties (69)