64

Bos krijgt eindelijk debat met Wilders

Eerste keer sinds Bos in mei 2009 de notoire debatontwijker Wilders uitdaagde ... Kopstukken van acht partijen nemen deel aan lijsttrekkersdebat in aanloop naar gemeenteraadsverkiezingen

Wouter Bos en Geert Wilders treffen elkaar maandagavond in het lijsttrekkersdebat dat door NOS is georganiseerd in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Het zal de eerste keer zijn sinds de PvdA-leider de PVV-voorman in mei 2009 uitdaagde tot een publiek debat. Aan het debat nemen, behalve Bos en Wilders, ook de politieke kopstukken van zes andere partijen van de Tweede Kamer deel.


Door redactie Joop

De partijleiders Bos (PvdA), Rutte (VVD), Wilders (PVV), Kant (SP), Halsema (GroenLinks), Pechtold (D66) en de fractievoorzitters Van Geel (CDA) en Slob (CU) debatteren over actuele lokale en landelijke politieke thema’s. Het zal onder meer gaan over veiligheid, integratie en de aanpak van de economische crisis. 

PVV-voorman Wilders heeft de reputatie terug te schrikken voor optredens op televisie. Zo is hij nog geen enkele keer ingegaan op uitnodigingen van programma’s als Pauw en Witteman, Buitenhof en Nova, waar politici van alle partijen over het algemeen graag hun standpunten uiteenzetten.

Vice-premier Wouter Bos, en andere partijleiders en fractievoorzitters met hem, hebben Wilders herhaaldelijk opgeroepen om met hen in publiek debat te gaan over zijn vaak controversiële, om niet te zeggen uitzinnige, politieke standpunten. Tot op heden is hij daar niet op ingegaan.

Het debat is maandagavond tussen 20.50 en 21.55 uur live te volgen op Nederland 2, daarna volgt er een debat met het publiek op Politiek 24.

Bekijk ook de video, waarin Wouter Bos in het televisieprogramma Buitenhof Wilders uitdaagt tot debat.

Geef een reactie

Laatste reacties (64)