77

Bosman gaat verder als eenmansfractie

Aangifte tegen PVV'er ... Beledigd Statenlid Öztürk neemt geen genoegen met Bosmans excuses

Voormalig PVV’er Cor Bosman geeft zijn zetel niet op nadat hij uit de partij is gezet. Maandagavond maakte hij bekend verder te gaan als eenmansfractie ‘Leefbaarheid en Democratie’. Hij meent dat voldoende PVV-kiezers nog altijd vertrouwen in hem hebben om door te gaan als onafhankelijke partij. Een samenwerking met de PVV sluit Bosman niet uit.

Update dinsdag 17-1 21:35 Het Provinciaal Platform Minderheden in Limburg doet aangifte tegen ex-PVV Statenlid Bosman wegens discriminatie en groepsbelediging, meldt Metro.

Bosman werd afgelopen vrijdag uit de fractie gezet omdat hij voraf aan de Provinciale Staten-verkiezingen in e-mails naar andere PVV’ers PvdA-Statenlid Selçuk Öztürk ‘een stuk uitgekotst halalvlees, gemaakt van Turks varken’ noemde. Reden voor die uithaal zou een interview met Öztürk zijn aan het blad Typisch Roermond. Daarin zette de PvdA’er zich sterk af tegen de PVV. Bosman biedt nu excuses aan voor de mail. Hij maakte het nieuws bekend in een interview met het Limburgse televisieprogramma L1. De in ongenade gevallen PVV’er vindt ook dat hij in de media extra hard werd aangepakt omdat hij lid was van de PVV.

PvdA’er Öztürk neemt geen genoegen met Bosmans excuses en beslist morgen in overleg met de fractie of hij verdere stappen tegen hem zal nemen, meldt Met Het Oog op Morgen.

In het radioprogramma citeerde Bert Kersten, fractievoorzitter van de PvdA in de Provinciale Staten, uit partijnotulen van de PVV. Uit dat interne stuk blijkt dat Bosman ruim na de verkiezingen in de fractievergadering glashard beweerde nog steeds achter zijn woorden te staan en daar niets van terug te willen nemen. Daarom twijfelt de PvdA nu aan de oprechtheid van de excuses. Verder wordt opgemerkt dat al die tijd PVV’ers akkoord zijn gegaan met de houding van Bosman en niets ondernamen. Zij hebben dus kilo’s boter of het hoofd als ze nu plots doen alsof ze er niets van moesten hebben, constateerde Kersten.

Kersten wees er fijntjes op dat ook Geert Wilders vanaf het begin op de hoogte was en dat deze niets deed. Hij heeft nu zelfs niet de moeite heeft genomen om er iets over te twitteren terwijl de PVV-leider dat anders bij de minste of geringste aanleiding doet om anderen de les te lezen, aldus Kersten.

Lees meer over Bosman op Joop.nl: PVV gooit statenlid alsnog uit fractie om uitgekotst halalvlees

NRC: Voormalig PVV-Statenlid Cor Bosman door als eenmansfractie

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (77)