Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Bouw Sotsji isoleert dorp van buitenwereld'

  •  
31-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Akhshtyr300.jpg
Bewoners van Akhshtyr leven al vijf jaar in bouwverkeer voor Olympisch Spelen
De bouwwerkzaamheden voor de Olympische Winterspelen in Sotsji heeft een dorp afgesneden van de buitenwereld. Dat zeggen bewoners van het dorp in het zuiden van Rusland tegen mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW), zo meldt de NOS. In een video van HRW roepen de bewoners de autoriteiten op de problemen op te lossen.
De bewoners van Akhshtyr leven al vijf jaar te midden van het bouwverkeer, zo is bij de NOS te lezen: 24 uur per dag, zeven dagen per week rijden zwaarbeladen trucks door de straten van het dorp.
Vlak langs het dorp zijn een snelweg en een spoorlijn naar de olympische skigebieden aangelegd. De wegen die de bewoners gebruikten om naar hun werk of naar school te gaan, zijn hierdoor niet meer toegankelijk. De spoorlijn heeft ter hoogte van het dorp wel een voetgangerstunnel gekregen maar bij de snelweg ontbreekt die. Bewoners moeten nu twee uur omrijden. De autoriteiten hadden afritten beloofd, maar die zijn er niet gekomen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.