Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Bouwcrisis kost gemeenten miljarden

  •  
03-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BouwRotterdamcs_300.jpg
Verlies kan oplopen tot 3,5 miljard
Gemeenten verliezen jaarlijks 2,4 miljard euro door bouwwerkzaamheden die vanwege de crisis zijn stilgelegd. Dat berekende accountantsbureau Deloitte voor de Vereniging van Gemeenten en het voormalige ministerie van Vrom. Uit het vertrouwelijke onderzoek dat pas vrijdag wordt gepubliceerd, blijkt dat de bouwopbrengsten tot drie miljard kunnen teruglopen.
Binnenlands Bestuur, het vakblad voor ambtenaren en bestuurders, berichtte woensdag al over het onderzoek. De miljardenverlies komt met name door renteverlies, tijdsverlies en soms een daling van de grondprijs. Het vakblad meldt dat deskundigen uit de marktsector op dezelfde totaalbedragen uitkomen als Deloitte.
In Ede wordt woensdag een congres gehouden over de financiële gevolgen van stokkende bouwwerkzaamheden in gemeenten. Wanneer de gederfde leges- en ozb-inkomsten ook worden meegerekend, kan het misgelopen bedrag oplopen naar 3,5 miljard.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.