Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

BP doet alles om omvang olieramp te verhullen

  •  
02-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
screenshot_BP_zandoverolie.jpg
Olie op stranden met zand bedekt. Olie op zee onder water gehouden. Kosten voor opruimen hiermee ook gedrukt
Olieconcern BP lijkt er alles aan te doen om de werkelijke omvang van de olieramp in de Golf van Mexico te verhullen. Olie die is aangespoeld op de stranden van Louisiana wordt met zand bedekt. De olie op zee wordt onder water gehouden in plaats van opgeruimd. De kosten van de opruimactie worden hiermee ook gedrukt.
De Amerikaanse nieuwssite Huffinton Post beschrijft vrijdag hoe BP in ieder geval een deel van de olie die inmiddels op de stranden is aangespoeld met zand bedekt en niet opruimt.
Tegelijkertijd meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN dat ook de manier waarop het bedrijf met de olie op zee omgaat op z’n zachtst gezegd vreemd is. Gewoon is om de olie zo snel mogelijk aan de oppervlakte te laten komen en er zoveel mogelijk van op te vegen. BP gebruikt in plaats daarvan juist middelen om de olie onder het wateroppervlak te houden.
BP onttrekt hiermee de werkelijke omvang van de lekkage aan het oog en hoopt zo het opruimer uit te kunnen stellen. Dat scheelt ook in de kosten.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.