Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

BP: Lek dicht, nu bedrijf overhoop

  •  
18-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Oliemaatschappij BP is begonnen met het bespreken van de herstructurering van het bedrijf. Het bedrijf loopt veel financiële schade op door de olieramp in de Golf van Mexico
BP wil zijn raffinaderijen en benzinestations verkopen, meldt the Sunday Times. Ook verkleining van de activiteiten in de Verenigde Staten behoort tot de mogelijkheden.
De financiële schade van de multinational loopt al in de miljarden. Niet alleen het opruimen van de olie, maar ook het compenseren van de alle gedupeerden zorgt ervoor dat het nu moet herstructureren. Eerder maakte BP al bekend voor ruim 7,8 miljard euro aan bezittingen te gaan verkopen.
“BP heeft geaccepteerd dat het een kleiner bedrijf moet worden. Het is bereid om alles te overwegen”, verklaart een anonieme bron aan the Sunday times.
Ook algemeen-president Tony Hayward zal waarschijnlijk het onderspit moeten delven. Na een serie van openbare pr-blunders twijfelt een aantal investeerders of hij moet aanblijven.
Donderdag worden de eerste beslissingen met betrekking tot de verkoop van activa genomen.
Een woordvoerder van BP liet weten geen commentaar te willen geven.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.