57

Brabantse CDA’ers voelen zich bedreigd door Farmers Defence Force

De CDA-Statenleden in Noord-Brabant voelen zich bedreigd, nadat Farmers Defence Force in een Facebook-peiling voorstelde om de CDA’ers ‘persoonlijk aan te pakken na het verraad van 25 oktober’. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad.

De Statenleden besloten eerder deze week dat de provinciale stikstofbeleidsregels niet worden ingetrokken in Brabant. Dit tot teleurstelling van de boeren die bij het provinciehuis in Den Bosch demonstreerden.

De daaropvolgende poll van Farmers Defence Force is de CDA’ers niet in de koude kleren gaan zitten. CDA-Statenlid Tanja van de Ven spreekt in een tweet van ‘persoonlijke bedreigingen’. Commissaris van de Koning in Brabant Wim van de Donk veroordeelt het ‘openlijk dreigen met geweld’. “Daarvoor is geen ruimte in Brabant.”

Tegenover het Eindhovens Dagblad speelt Mark van den Oever, voorzitter van Farmers Defence Force, de vermoorde onschuld. Volgens hem roept Farmers Defence Force met de Facebook-poll helemaal niet op tot geweld.

Wat de woorden ‘persoonlijk aanpakken’ betekenen, kan hij nog niet zeggen. ,,Dat moeten we nog bepalen. We kijken nu eerst wat het draagvlak is. Het kan gaan om ludieke acties of om bijvoorbeeld demonstraties. Wat ‘persoonlijk’ dan inhoudt? Nou, we kunnen zomaar met duizend trekkers de straat in komen.”

Geef een reactie

Laatste reacties (57)