51

Bram Moszkowicz weg bij broers

Strafpleiter in de problemen door verdenking belastingontduiking

De beroemde strafpleiter en mediaster Bram Moszkowicz heeft gebroken met zijn broers. De advocatenpraktijk die Bram vormde met Max en David is per direct ontbonden. Bram Moszkowicz zou een risico vormen vanwege een onderzoek van de Belastingdienst, onthult Vrij Nederland deze week.


Quote schrijft:

Voor de periode 2003-2006 heeft de Belastingdienst aan de hand van Moszkowicz’ uitgavenpatroon geverifieerd dat hij zeker een miljoen euro cash uitgegeven die hij niet kan verantwoorden, omgerekend dus zo’n €20.000 per maand. Ook is het de vraag hoe lang het merk Moszkowicz nog staat voor topkwaliteit. Robert Moszkowicz is van het tableau geschrapt, David Moszkowicz werd vorig jaar ook al zes weken geschorst wegens het niet-nakomen van financiële verplichtingen, vader Max is zwaar dementerend (maar dat mag niet gezegd worden, red.) en Bram heeft nog altijd last van het M-woord. Blijft over; civilist Max Moszkowicz jr., maar die staat nauwelijks in de belangstelling en is nooit het boegbeeld van de familie geweest.

Vrij Nederland meldt in de editie die morgen verschijnt dat er ook een probleem is met de Orde van Advocaten:

De Orde doet op dit moment onderzoek naar de bedrijfsvoering van Moszkowicz. De reden is een publicatie in NRC Handelsblad, vorig jaar juli. De krant meldde dat de Belastingdienst een claim heeft van meer dan een miljoen euro op Moszkowicz. Kemper: ‘Een discussie van een advocaat met de Belastingdienst over vermeend zwart geld […] zou kunnen betekenen dat de praktijk niet behoorlijk wordt gevoerd. Daar moet ik het mijne van weten, dacht ik.’ Kemper verwacht ‘binnen enkele weken’ het onderzoek te hebben afgerond. Inmiddels is de claim van de Belastingdienst verhoogd. Begin dit jaar werd een tweede hypotheek gesteld op het kantoor/woonpand van Moszkowicz aan de Herengracht. 

Geef een reactie

Laatste reacties (51)