Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Branden teisteren natuurgebieden

  •  
25-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
brand_300.jpg
Code Rood nu ook in Utrecht van kracht
De zomerse hitte en aanhoudende droogte leiden in Nederland tot een groot aantal branden in natuurgebieden.
Maandagochtend rukte de brandweer uit naar natuurgebied Fochteloërveen op de grens van Drenthe en Friesland waar zo’n vijf hectare in brand staat.
De gewassen zijn kurkdroog, maar de grond is drassig. Daardoor kunnen de brandweervoertuigen bijna niet bij de brand komen. Boeren in de buurt hebben hun giertanks beschikbaar gesteld en de brandweer maakt gebruik van vuurzwepen, een soort bezem waarmee het vuur kan worden uitgeslagen. Ongeveer 150 brandweermensen van korpsen in Drenthe en Friesland bestrijden de brand.
Op de video een brand zondagochtend op de heide tussen Halte Assel en Hoog Soeren in Gelderland. 3 hectare heidegebied ging in vlammen op.
Ook in Bergen aan Zee brak maandagochtend brand uit, die echter snel bedwongen werd. Na Noord-Brabant en Limburg heeft ook de provincie Utrecht Code Rood afgekondigd. Het betekent onder meer dat barbecuen is verboden.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.