Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Brandstichting Amsterdam mogelijk vanwege regenboogvlaggen

  •  
20-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
193 keer bekeken
  •  
Meerdere gewonden bij brand in studentenflat Amsterdam, 100 bewo

© In een studentenflat aan de Krelis Louwenstraat in Amsterdam-West woedde vrijdagochtend een brand. Het gebouw is ontruimd en zo’n honderd mensen zijn opgevangen in een nabijgelegen moskee en

Bij een flatbrand vrijdagochtend in Amsterdam-west is mogelijk sprake geweest van anti-LHBTIQ+-geweld. Vier slachtoffers moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis. De Amsterdamse politie schrijft :
" De politie houdt er sterk rekening mee dat deze brand is aangestoken en dat er op verschillende andere locaties in de flat ook brand is geprobeerd te stichten. (…) Het eerste onderzoek wijst uit dat de brand op de achtste etage vermoedelijk is aangestoken en dat op andere plekken in de flat hetzelfde is geprobeerd. Deze brandstichtingen lijken gericht te zijn op regenboogvlaggen in de flat en zijn daarmee mogelijk LHBTIQ+-gerelateerd."
Volgens de politie zijn er al eerder incidenten geweest bij de studentenflat vanwege de regenboogvlaggen. De flat werd na de brand ontruimd. Zo’n honderd mensen zijn opgevangen in een nabijgelegen moskee en op een politiebureau.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.